skip to Main Content
Mauvestraat 198, unit 202, 1506 JM Zaandam info@osteopathieveerkracht.nl 075-6708165

Als praktijk specialiseert KinderOsteopathie Zuidoost zich in osteopathie voor kinderen. Een lastige doelgroep omdat kinderen vaak minder goed in staat zijn om fysieke klachten aan te geven en te duiden. Voor ouders is het daarom vaak lastig om in te schatten waar het kind last van heeft en of de klachten aanleiding geven tot een bezoek aan de huisarts, fysiotherapeut of osteopaat. Kinderen en jongeren hebben echter ook te kampen met fysieke klachten waarbij een osteopathische behandeling uitkomst kan bieden.

Wanneer osteopathie?

Vrijwel alle chronische fysieke klachten komen in beginsel in aanmerking voor een osteopathisch behandeltraject. Klachten kunnen zowel een concrete aanleiding hebben, zoals een val of een blessure. Maar zeker de minder verklaarbare, chronische klachten komen in aanmerking voor een behandeling. Bij een eerste kennismaking kunnen we vaak definitief vaststellen of uw klachten behandeld kunnen worden met een osteopathische behandeling.

De behandeling

Een behandeltraject zal altijd bestaan uit een grondige inventarisatie van de klachten en een verkenning van de oorzaak. Wanneer is vastgesteld welke weefsels, botten en gewrichten betrokken zijn bij de klachten wordt er behandeld. Een typische behandeling zal bestaan uit manuele therapie en behandelmethoden die vergelijkbaar zijn met reguliere fysiotherapie.

Lees meer over de behandeling.

Back To Top