skip to Main Content
Mauvestraat 198, unit 202, 1506 JM Zaandam info@osteopathieveerkracht.nl 075-6708165

Een osteopathische behandeling biedt uitkomst bij veel chronische fysieke klachten. Het gaat hier vaak om klachten waarvan de oorzaak onduidelijk is. Klachten die een arts niet kan herleiden tot traceerbaar letsel of schade aan een weefsel. Afgenomen beweeglijkheid van het weefsel kan dan de oorzaak zijn en het herstellen van de beweeglijkheid van dat weefsel bevordert het herstel van het hele lichaam en zal de klacht wegnemen. Dit is in een notendop wat een osteopathische behandeling beoogt.


Concrete aanleiding voor een behandeling door een osteopaat kan een blessure, overbelasting, ongeval of langdurige stress zijn. Al deze zaken kunnen leiden tot verminderde beweeglijkheid van weefsels die op hun beurt weer tot klachten kunnen leiden. Een osteopaat is opgeleid om bewegingsverlies in verschillende lichaamssystemen te herkennen en vanuit daar een blijvende oplossing voor de klachten te zoeken. Het herstellen van de beweeglijkheid is de sleutel tot het herstel door het lichaam zelf. Onze praktijk specialiseert zich in kinderosteopathie, maar onze behandelingen bieden uitkomst voor klachten bij mensen van alle leeftijden.

Het behandeltraject

Een behandeling bij KinderOsteopathie Zuidoost volgt op een positieve kennismaking en toelichting op onze werkwijze. Een dergelijke kennismaking is gratis en kunt u direct online aanvragen. De start van de behandeling zal bestaan uit een verkenning van de klachten en een inventarisatie van de betrokken weefsels en systemen. Als is vast komen te staan of en zo ja welke weefsels minder beweeglijk zijn, dan kan er begonnen worden aan het geleidelijk aan losser maken van deze weefsels. Wanneer dit traject succesvol is zal dat leiden tot geleidelijke vermindering van de klachten en in het beste geval permanente oplossing daarvan.

Back To Top