Volwassenen

Osteopathie bij volwassenen

Osteopathie kan een nuttige behandeling zijn bij klachten in het bewegen. Het menselijk lichaam is de hele dag in beweging: van lopen, slikken en knipperen tot je ademhaling en het kloppen van je hart. De lichaamsweefsels moeten vrij zijn om te kunnen bewegen. Is dit verminderd, kunnen afvalstoffen ook niet goed afgevoerd worden en gaan deze stoffen zich verzamelen op specifieke plekken in je lichaam. Dit is dan ook waar klachten uit kunnen ontstaan.

We laten ons gebit regelmatig controleren bij de tandarts en gaan voor andere klachten naar de huisarts – maar waarom zou je jouw gewrichten en spieren niet ook regelmatig laten controleren? Dit kun je laten doen bij de osteopaat. Osteopathie is zowel nuttig als je klachten ervaart als wanneer je klachten wil voorkomen. Hierbij is er ook advies mogelijk op het gebied van voeding en lifestyle-aanpassingen.

Blokkades en spanning

De osteopaat kijkt naar de samenhang van verschillende systemen en weefsels in je lichaam. Wanneer ergens een blokkade ontstaat of spieren, gewrichten of weefsel onder spanning komen te staan, kunnen klachten optreden. Deze klachten hoeven niet altijd te zitten op de plek van de oorzaak van de klacht. Osteopathie kan nuttig zijn bij onder andere:

  • nekpijn
  • hoofdpijn
  • buikpijn
  • maag- en darmklachten
  • rugklachten
  • klachten in je heup of bekken
  • klachten bij je knie of enkel

De behandeling

Een behandeling begint altijd met een inventarisatie van de klachten en de oorzaak van de klacht in je spieren, gewrichten en weefsels. Op basis van deze inventarisatie wordt het behandelplan gemaakt, deze verschilt dus altijd per persoon. Osteopathie is een manuele behandelvorm, wat betekent dat het volledig met de handen uitgevoerd wordt. Door voorzichtig druk uit te oefenen op specifieke plekken en de spieren en gewrichten te manipuleren, zal er ruimte ontstaan in het lichaam en de beweeglijkheid van het lichaam bevorderd worden. Zo krijgt het lichaam de stimulatie om zichzelf te herstellen. De natuurlijke veerkracht van het lichaam wordt aangewakkerd: de sleutel tot jouw herstel.

Vrij om te bewegen bij Osteopathie Veerkracht

Osteopathie is een erkende behandelvorm in zowel Nederland als buitenland. Saskia Breinburg, osteopaat van Osteopathie Veerkracht, is dan ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). In veel gevallen wordt osteopathie vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem dan hier contact met ons op.