Zwangere vrouwen

Osteopathie en zwangerschap

Osteopathie kan bij een zwangerschap pijn en andere klachten verlichten. Iedere vrouw die zwanger is geweest, zal beamen dat het lichaam gedurende een zwangerschap in korte tijd ontzettend verandert. Hoe kan dat ook anders wanneer er een kleine in de buik groeit! Het kan alleen voorkomen dat je lichaam niet is voorbereid op deze veranderingen. Je evenwicht verandert door de groeiende buik, waardoor de stand van je wervelkolom en bekken ook anders wordt. Er komt bovendien meer druk te staan op organen en het bindweefsel wordt beïnvloed door de veranderingen in de hormoonspiegel. Zo kunnen vrouwen last krijgen van verschillende klachten, die vaak lijken op ‘typische’ zwangerschapsklachten.

zwangere vrouwen

Veelvoorkomende klachten zwangerschap

  • bekkenpijn of -instabiliteit
  • rugklachten
  • liespijn
  • pijn in de schaamstreek
  • nek- en/of hoofdpijn
  • misselijkheid
  • pijn in je middenrif of stuit
  • problemen met ontlasting

De behandeling

Bovenstaande klachten worden wel eens gezien als klachten die ‘er gewoon bij horen’. Je kunt alleen wel degelijk verlichting ervaren. Wanneer je last hebt van deze en/of andere klachten kun je baat hebben bij osteopathie. Osteopathie is een behandelmethode waarbij lichamelijke gezondheid en daarbij beweeglijkheid van spieren, gewrichten en weefsel centraal staan. De behandeling is gericht op de klacht en op je lichaam. De aanpak is holistisch, wat wil zeggen dat je lichaam als geheel wordt bekeken. Klachten die op de ene plek voorkomen, kunnen op een andere plek een onderliggende oorzaak hebben.

De behandeling is geheel veilig, voor zowel jouzelf als je toekomstige kindje. De behandeling wordt uitgevoerd met de handen en is zacht. Vooraf begint de therapeut met een inventarisatie van je klacht en eventuele blokkades of spanningen in je spieren, gewrichten en weefsels, waarna de precieze behandeling altijd met jou wordt overlegd. De voorzichtige manuele therapie bevordert de beweeglijkheid van het lichaam en stimuleert de natuurlijke veerkracht. Hierdoor kunnen klachten afnemen en kan het lichaam zich ook na de bevalling sneller herstellen.

Osteopathie Veerkracht

Osteopathie Veerkracht in Zaandam is de praktijk van Saskia Breinburg. Saskia is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), een kwaliteitsregister voor osteopaten, en Nederlandse Register voor Osteopathie (NRO). Osteopathie kan nuttig zijn voor baby’s, volwassenen, ouderen en zwangere vrouwen. Je kunt hier een eerste afspraak inplannen!