Niet zeuren maar doen!

Na een pijnlijke val kwam Jacqueline (46) in een herstelproces waar ze nooit op gerekend had. Ze had moeite met bewegen en lange tijd deed haar schouder pijn aan het einde van de dag. Osteopathie hielp haar er weer bovenop.

‘Het gebeurde in 2018. Ik had de fiets van een collega geleend om in de pauze even naar de stad te fietsen. Dat werkt natuurlijk net anders dan je eigen fiets. Toen ik hard moest remmen voor het stoplicht, verloor ik de macht over het stuur en vloog ik over het stuur. Ontzettend schrikken en eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat mijn schouder op drie plekken gebroken was.’

Jacqueline had lange tijd last van haar schouder, een pijn die regelmatig doortrok naar haar nek en arm. Ze kon haar arm niet hoog strekken en kon absoluut geen zware dingen tillen. ‘Ik probeerde van alles: crèmes en bewegingsoefeningen, maar het werd er maar niet makkelijker op. Het gaat toch je sociale leven in de weg zitten. Je gaat minder snel mee naar uitjes omdat je bang bent je weer te bezeren. Via een vriendin kreeg ik osteopathie aanbevolen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het zeker de moeite waard om te proberen. Alles om maar van die vervelende pijn af te komen.’

‘Saskia heeft mij fantastisch geholpen, anders kan ik het niet zeggen. Ze had een “niet zeuren maar doen” aanpak die me erg aanstond. Ze luistert goed en legde me duidelijk uit wat te verwachten. Een osteopaat kijkt naar bewegingsblokkades die het vrij bewegen in de weg zitten, zo legde ze me uit. Met behulp van haar behandelingen kon ik ontspannen en werden deze blokkades verholpen. Ik ging elke week langs en ik merkte na elke behandeling een verschil. Alles voelde losser. Ik durfde al snel steeds meer met mijn schouder, wat mijn herstel natuurlijk bevorderde. Door alles weer op te pakken, werd mijn herstel juist positief beïnvloed.’

Nu zit Jacqueline weer goed in haar vel. ‘Ik heb nieuwe patronen aangeleerd, waardoor ik nu alles weer kan. Behalve dat Saskia me fysiek geholpen heeft, heeft ze een knopje in mijn hoofd omgezet als het gaat om hoe ik met mijn lichaam om moet gaan. Ik denk dat iedereen wel een osteopaat kan gebruiken, ook als je geen klachten hebt,’ lacht ze.

Herstel jij ook moeilijk na een ongeluk? Een osteopaat kan met jou kijken naar de bewegingsblokkades en naar hoe deze verholpen kunnen worden. Zo is jouw pijn binnenkort verleden tijd!