Hulp bij klachten na een moeizame bevalling

Je baby is zo klein en kwetsbaar. Het is dan ook vreselijk om te zien dat je kindje pijn heeft. Je baby kan zelf niet aangeven waar hij last van heeft, of waar het vandaan komt. Dat maakt het nog lastiger om mee om te gaan. Als wiegen, sussen en troosten niet meer helpt kan osteopathie een uitkomst bieden. Daarbij wordt onderzocht waar de klachten van je kindje vandaan komen. Wist je bijvoorbeeld dat een moeizame bevalling een belangrijke oorzaak is voor lichamelijke problemen?

Invloeden tijdens de zwangerschap

Ook al is je baby natuurlijk nog erg jong, hij heeft al veel meegemaakt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Tijdens de tijd in de buik krijgt de ongeboren baby al te maken met invloeden als stress of gebruik van medicatie. Deze kunnen niet alleen bij de moeder, maar ook bij het kind voor lichamelijke klachten zorgen. Vaak zijn dit problemen waar op het eerste gezicht geen oplossing voor lijkt te zijn. Heel vervelend, want als ouder voel je je erg machteloos wanneer je je baby ziet lijden.

Druk tijdens de bevalling

Een bevalling is zowel voor de moeder als de baby een heftige ervaring. Er wordt veel kracht uitgeoefend op de schedel van het kind. Een goede positie van deze schedel is van belang voor de overdracht van de druk die hierop wordt uitgeoefend. Wanneer een bevalling wordt ingeleid of de vruchtvliezen worden doorgeprikt, kan de baby in een verkeerde positie gaan liggen. Hierdoor is de druk op de schedel nog hoger, wat kan leiden tot nekblokkades of schedelvervormingen. Die klachten zelf zijn vaak niet direct zichtbaar, maar het kan wel leiden tot de volgende zichtbare symptomen:

  • (verborgen) reflux
  • voorkeurshouding
  • overmatig huilen
  • slik- of zuigproblematiek

Osteopathie

Tijdens de zwangerschap en bevalling kunnen er verschillende trauma’s ontstaan, die kunnen leiden tot fysieke of mentale klachten. Bij veel van deze problemen kan osteopathie een fijne uitkomst bieden. Deze behandelingen worden uitgevoerd door middel van zachte handbewegingen, die lijken op een massage. Dit helpt je baby om te ontspannen, waardoor blokkades hersteld kunnen worden. Over het algemeen reageren baby’s erg rustig op deze manier van behandeling.

Benieuwd?

Het kan best spannend zijn om met je baby naar de osteopaat te gaan. Het is daarom fijn om te weten dat Osteopathie Veerkracht veel ervaring heeft met behandelingen bij kinderen en baby’s. De praktijk is zo ingericht dat zij zich thuis voelen en kunnen ontspannen. Voor baby’s is er een speciaal zacht kussen waar ze op kunnen liggen tijdens de behandeling. Natuurlijk ben je er als ouder altijd bij, en bespreken we uitgebreid wat jouw wensen zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je meer weten? Neem gerust contact op!