‘Mijn nekklachten zijn bijna verdwenen’

‘Eigenlijk ontstond het heel geleidelijk. Maar mijn nekklachten werden op den duur zó erg dat ik helemaal niet meer mijn ding kon doen. Ik kon mijn hoofd niet meer draaien of omhoog kijken en kreeg er ook nog eens flinke hoofdpijn van. Bezoekjes aan de huisarts en de fysiotherapeut haalden niks uit. Op een gegeven moment raadde mijn dochter me aan om eens contact op te nemen met Osteopathie Veerkracht. Sindsdien is er veel veranderd’, lacht Johan Rondaij opgelucht.

Nog nooit van gehoord

‘Saskia heeft onze kleindochter in het eerste jaar na haar geboorte namelijk ook behandeld. En met succes. Eerlijk gezegd had ik daarvoor nog nooit van ‘osteopathie’ gehoord. Ik had ook geen idee wat het inhield. Maar ik liep intussen al 8 maanden met die nekklachten rond. Ik raakte steeds meer beperkt. Autorijden werd steeds lastiger en klussen ging ook niet meer. Ik was er helemaal klaar mee en heb gelijk contact opgenomen met Osteopathie Veerkracht. Als mijn dochter haar aanraadde, moest ze wel goed zijn. Ik had er meteen alle vertrouwen in.’

Maagklep

Tijdens het intakegesprek bij Saskia kwam er nog een kwaal van Johan ter sprake: ‘Ja, het klinkt misschien gek, maar ik geef al 50 jaar over. Er is mij altijd verteld dat mijn maagklep niet goed werkte. Daaraan kon ik worden geopereerd, maar er was geen garantie dat het zou helpen. Dat heb ik dus nooit laten doen, maar 50 jaar overgeven is heel vervelend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving. Door die oprispingen had ik geen frisse adem en als mijn vrouw en ik eens een avondje naar de bioscoop gingen, zat ik regelmatig te ‘herkauwen’.’

Verklevingen

Saskia zei dat ze zich eerst daarop wilde focussen’, vervolgt Johan zijn verhaal. ‘Ze legde uit dat mijn hele maag- en darmstelsel verkleefd was en dat dit invloed had op mijn spieren. Dit was de oorzaak van mijn zware nekklachten. Ze is een programma gestart om mijn maag stil te leggen en schoon te maken, en ik kreeg aanvullende vitaminepreparaten. Na twee of drie behandelingen waren mijn maagklachten verleden tijd. Ik heb sindsdien niet meer overgegeven. Perfect!’

Nekklachten bijna over

Johan: ‘Het fijne aan Saskia vind ik dat ze alles heel goed uitlegt. Ze vertelt precies wat ze gaat doen, hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe mijn klachten zijn ontstaan. Ze heeft mijn maag- en darmstelsel gemasseerd en is mijn rug en nek gaan behandelen. Ook voor thuis kreeg ik oefeningen mee. Mijn nekklachten zijn nog niet volledig over, maar er zijn steeds meer dagen dat ik er helemaal geen last meer van heb en er niet eens meer aan denk. Ik kan weer autorijden en klussen.’

In balans

Naast de behandelingen en de oefeningen thuis neemt Johan ook preparaten die Saskia hem geadviseerd heeft. ‘Ik ben veel meer in balans. Ik ben niet meer zo emotioneel als voorheen. Ik kan zelfs met een glimlach over zaken praten waarbij ik problemen ondervind. Voorheen lukte me dat écht niet. Ik ben ook niet meer zo mopperig als eerder. Dat is iets wat mijn vrouw bijvoorbeeld opvalt. Zo moesten we laatst heen en terug naar Frankrijk. Onderweg kwamen we een omleiding tegen. Normaal gesproken zou ik dan gigantisch uit mijn slof springen. Mijn vrouw zat al gespannen op dat moment te wachten, maar die ontlading kwam helemaal niet. Sterker nog: ik bleef gewoon vrolijk. Ik vind dat een heel positieve bijkomstigheid van mijn behandelingen bij Saskia.’

Aanrader

‘Saskia is een perfecte vrouw, hartstikke fijn. Ik kan niet anders dan lovend over haar spreken. Mijn nekklachten zijn nog niet helemaal verdwenen, maar daar werken we aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Ik raad haar dan ook regelmatig aan bij vrienden als ik hoor dat ze met hun klachten niet verder komen bij hun huisarts of homeopaat: ‘Ga eens bij Saskia langs. Probeer het.’ Ik kan het iedereen aanraden.’