Migraine? Osteopathie kan helpen!

Een bonzend hoofd, flitsen zien en knallende hoofdpijn: van migraine kun je je heel naar voelen. Sommige mensen hebben er ‘slechts’ twee keer per jaar last van. Anderen krijgen elke maand te maken met een aanval. Het vervelende van deze aandoening is dat er niet altijd een directe oplossing is. Een pijnstiller kan de pijn wat verlichten, maar haalt niet alle klachten weg. Heb je last van migraine en ben je op zoek naar een oplossing? In dit blog lees je hoe osteopathie kan helpen.

Migraine: betekenis en oorzaak

Migraine kun je zien als een tijdelijke storing van de hersenen. De aandoening geeft hevige aanvallen van hoofdpijn. Ook kun je last krijgen van duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid. In veel gevallen komt daarbij dat je erg moe bent, slecht tegen licht en geluid kunt en kleuren, flitsen of vlekken ziet. Er is geen duidelijke oorzaak bekend van migraine. Wel zien we dat het soms vaker voorkomt bij de volgende prikkels:

  • Te weinig slaap
  • Te weinig eten
  • Rust na stress
  • Ineens stoppen met cafeïne drinken
  • Alcohol
  • Rode wijn

Blokkades in je lichaam

Wanneer je migraine hebt, wordt vaak geadviseerd om zoveel mogelijk rust te nemen. Daarnaast is medicatie een veelvoorkomende behandeling. Maar veel onderzoeken tonen nu aan dat ook osteopathie kan bijdragen aan het verminderen van migraineklachten. Blokkades in het lichaam kunnen namelijk een oorzaak vormen voor de aandoening. Door deze blokkades op te heffen, kan de osteopaat het evenwicht in je lichaam herstellen.

Osteopathisch onderzoek

Wanneer je naar de osteopaat gaat voor migraineklachten, zal er gevraagd worden naar je klachten. Dan wordt eerst vastgesteld of deze aan migraine kunnen worden toegeschreven. Daarna is het belangrijk om je algemene gezondheid in kaart te brengen. Ook het bespreken van je leefstijl is noodzakelijk om te bepalen welke uitlokkende factoren aanwezig zijn voor migraine. Vervolgens onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid van verschillende lichaamsweefsels. Als je last hebt van migraine, ligt hierbij de focus op het zenuwstelsel, de gehele wervelkolom, diverse organen en het hormonale stelsel.

Behandeling

Na het onderzoek kan de behandeling beginnen. Osteopathische behandelingen bestaan vaak uit spier- en bindweefseltechnieken. Door middel van zachte handbewegingen worden blokkades in het lichaam opgeheven. Hierdoor worden lichaamsstructuren losgemaakt, waardoor ze weer beter gaan functioneren. Het resultaat is vaak dat de klachten verminderen of verdwijnen.

Osteopathie Veerkracht

Heb jij last van migraine, of ervaar je andere klachten waar je geen oplossing voor kan vinden? Neem dan gerust contact op met Osteopathie Veerkracht. Samen gaan we dan kijken wat ik voor jou kan betekenen. Wie weet tot snel!