Osteopathie bij tinnitus? Het hielp Marvin!

Continu een piep, ruis of fluit in je oor: tien tot twintig procent van de bevolking heeft last van tinnitus. De één heftiger dan de ander, maar het is altijd een vervelende kwaal. Het kan je dagelijkse leven beïnvloeden, of zelfs voor mentale problemen zorgen. Marvin (35) kreeg last van een piep in zijn oor en probeerde verschillende behandelingen, maar tevergeefs. Tot hij bij Saskia terecht kwam. ‘Ik had nooit gedacht dat osteopathie zou helpen.’

Ineens een piep

‘Ik zing al tien jaar in een band en zingen is mijn grote passie. Maar alles werd anders toen ik vorig jaar plotseling last kreeg van oorsuizen. In mijn linkeroor hoorde ik continu een piep. Een heel zacht geluid, maar wel ontzettend vervelend. Soms vergat ik de oorsuizen even, maar vaak werd ik er gek van.’

Tinnitus

‘Ik ben toen naar de huisarts gegaan, die mij meteen doorverwees naar de KNO-arts. Na het maken van een audiogram bleek dat ik aan mijn linkeroor gehoorbeschadiging had opgelopen. Daar kwam het oorsuizen dan ook vandaan: ik had tinnitus. Fijn dat ik eindelijk de oorzaak wist. Maar het hielp natuurlijk niet om van de piep af te komen. De behandelingen van de KNO-arts werkten niet zoals ik had gehoopt.’

Osteopathie: van sceptisch naar verrast

‘Ik ben toen op zoek gegaan naar alternatieve behandelingen. Eerlijk gezegd ben ik daar altijd wat sceptisch over geweest. Osteopathie kende ik überhaupt niet. Maar tijdens de intake met Saskia was ik eigenlijk meteen behoorlijk verrast. Ze vertelde me over het totaalbeeld van het menselijk lichaam, de samenhang tussen verschillende klachten en wat er gedaan kon worden tegen het oorsuizen. Ze gaf me geen garantie op succes. Maar ze kon me wel vertellen dat ze meerdere mensen had behandeld die van hun oorsuizen af kwamen door osteopathie.’

Het effect van de behandelingen

‘Tijdens de behandeling masseerde Saskia zachtjes mijn oor en omliggende delen. Een beetje een gek gevoel, maar op een bepaalde manier ook wel fijn. Inmiddels ben ik zes behandelingen verder en durf ik te zeggen dat de mate van mijn oorsuizen zeker is gehalveerd. De piep is een stuk zachter en is niet eens altijd meer aanwezig. Bij de laatste afspraak met de KNO-arts was mijn audiogram ook een stuk beter. Hij vroeg zich af waardoor dat kon, waarop ik natuurlijk vertelde dat ik naar de osteopaat was geweest. De arts was net zo verbaasd als ik!’

Een groot succes

‘Voordat ik naar Osteopathie Veerkracht ben gegaan, was ik de hoop eigenlijk al verloren. Ik had me er bijna bij neergelegd dat ik voor de rest van mijn leven zou moeten leven met tinnitus. Ik ben nu zo blij dat ik dat niet heb gedaan en ondanks mijn sceptische beeld toch hulp heb gezocht bij de osteopaat. Het heeft me zó geholpen, dat had ik echt nooit durven dromen!’