‘Skip huilt nu alleen maar als hij honger heeft’

‘Het stond al op de planning om, als hij ongeveer 6 weken oud was, met Skip naar een osteopaat te gaan. Voor een soort apk’, begint Nienke van der Veen haar verhaal. ‘Dat advies had ik van verschillende mensen gekregen. Want tijdens de bevalling kunnen er bij een baby dingetjes bekneld raken en dat kan een osteopaat met één of twee behandelingen weer helemaal goed krijgen. Maar omdat hij zo aan het huilen was, heb ik eerder aan de bel getrokken.’

Last van krampjes

‘Dat huilen deed hij al vrij snel na de geboorte. Vanaf 2 weken. Het begon meestal ’s middags om een uur of vijf en dat ging door tot één of twee uur ’s nachts. Hij had heel veel last van krampjes. Natuurlijk had ik me er wel op ingesteld dat een baby veel kan huilen, maar ik zag gewoon dat Skip krampjes had en ik kon hem niet helpen.’

Kinderosteopathie

Daarom besloot Nienke niet te wachten tot Skip 6 weken was, maar nu al op zoek te gaan naar een osteopaat. ‘Zelf had ik overigens helemaal geen ervaring met osteopathie, maar ik vind het wel heel interessant. Ik geloof sowieso in alternatieve geneeswijzen. Saskia kende ik dan ook helemaal niet, maar ik ben op internet gewoon gaan zoeken naar een osteopaat bij mij in de buurt die ervaring had met baby’s en zo ben ik bij haar terechtgekomen.’

Afspraak ingepland

‘Gelukkig kon Skip snel bij haar terecht. Ik heb een afspraak ingepland, maar doordat er iemand uitviel, mailde Saskia dat er een plekje was vrijgekomen en dat ik de volgende dag al bij haar terechtkon. Hij was toen vier weken oud.’

Lucht

‘Skip voelde zich vanaf het eerste moment helemaal relaxed bij haar. Saskia drukte op allerlei punten en er kwamen gelijk een paar heel grote scheten los’, lacht Nienke nog bij de herinnering. ‘Ik zag wat het met hem deed. Dat hij zich helemaal overgaf. En hoe ontspannen zijn gezichtje was nadat al die lucht was vrij gekomen. Hij bleek in zijn bovenlichaampje helemaal vast te zitten. Dat kwam door de bevalling. En hij had ook een verborgen reflux.’

Heel relaxed

‘Gelijk al na die eerste behandeling was hij zó relaxed. Ook ’s avonds. Het is gewoon megafijn als je je kindje niet tot één of twee uur ’s nachts hoeft te troosten, want daar word je op het laatst toch echt een beetje wanhopig van. Maar het ging gewoon onwijs goed. Saskia had overigens wel gewaarschuwd dat er misschien vier of vijf behandelingen nodig waren, en dat bleek ook wel, want na een week begon het huilen weer een beetje.’

Vertrouwen

‘Dus in week 6 kreeg Skip weer een behandeling. Toen heeft ze niet alleen die buikkrampjes behandeld, maar ook zijn hoofdje, nekje en bekken helemaal nagelopen. Dat apk’tje heeft hij dus alsnog gehad. Saskia is echt heel goed met baby’tjes. Ze is ontzettend aardig en hartstikke enthousiast. Als je ziet dat je kind zich helemaal overgeeft aan haar, kun je toch ook niet anders dan zo iemand helemaal vertrouwen?’

Blije Skip

Meer behandelingen bleken niet nodig te zijn. ‘Het is een wereld van verschil met in het begin. Hij huilt nu alleen als hij honger heeft en verder is hij een vrolijk mannetje. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om met een week of zes na de geboorte met je kindje naar een osteopaat te gaan. Voor zo’n apk’tje. En ik zou ook meteen weer naar Saskia toegaan als ik merk dat er opnieuw iets speelt. Maar nu gaat het hartstikke goed en ik geniet enorm van Skip. Ik voel me de allergelukkigste vrouw van de wereld.’