Bied je kroost troost

Je kind is waarschijnlijk je meest kostbare bezit. Wanneer hij of zij zich goed voelt, ben jij ook blij. Maar net zoals bij volwassenen, kunnen kinderen ook een periode hebben dat ze niet lekker in hun vel zitten. Een snotneus, last van de keel of een griepje hebben een negatief effect op het lichaam en gemoedstoestand. Al helemaal wanneer het zich voor een langere tijd blijft spelen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kindje zo jong is, dat het niet zelf kan vertellen waar hij of zij last van heeft. Aan de gehele lichaamstaal kun je merken dat er iets aan de hand is, maar je weet niet wat. Dat kan zeer frustrerend zijn. Gelukkig is er een zachte behandelmethode, die ook ingezet kan worden bij kinderen en baby's.

Kinderen en weerstand

Als baby zit je kind veilig in de buik. Jouw weerstand en het immuunsysteem zijn hier beschermers van indringers van buitenaf. Zodra je kindje eenmaal geboren is, moet hij of zij zelf weerstand opbouwen. Daarom zijn baby’s nog extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dat is aan de ene kant goed, het helpt bij de verdere ontwikkeling van het immuunsysteem. Dat heeft tijd nodig. Maar het betekent ook dat je kind vatbaarder is voor ziekteverwekkers.

Bijkomende klachten

Door die grotere vatbaarheid, krijgen ze vaker last van bepaalde lichamelijke klachten. Zo kunnen er KNO-problemen ontstaan. KNO staat voor keel, neus en oor. Alle ontstekingen die in dat gebied ontstaan vallen onder deze naam. Een goed voorbeeld is een langdurig verstopte neus. Ook ontstoken amandelen, stemproblemen en klachten met gehoor zijn KNO-problemen. Daarnaast zijn slaapproblemen, darmkrampjes en astma ook klachten zijn waar je kind of baby mee te maken kan krijgen.

De uitkomst

Als je het gevoel hebt dat je kindje last heeft van bepaalde klachten, kan osteopathie de uitkomst bieden. Je kindje is volop in de ontwikkeling, waarbij er veranderingen plaatsvinden op zowel lichamelijk en geestelijk vlak. Osteopathie helpt dan om de blokkades in de beweeglijkheid te verminderen, zodat je kindje optimaal door kan ontwikkelen.

'Zijn weerstand is sterk verbeterd'

Vera (40): 'Ons zoontje was altijd het kindje in de klas dat schommelde met zijn weerstand. Hij was vaak verkouden en had veel last van oorontsteking. Als ouders denk je in het begin dat het geen kwaad kan. Maar op een gegeven moment werd hij erg onrustig en vaak vermoeid. Toen besloten we hulp te zoeken bij Osteopathie Veerkracht. Daar kwamen we erachter dat hij kampte met KNO-problemen. Gelukkig heeft Saskia hem toen kunnen behandelen met osteopathie. Hij huppelt nu een stuk vrolijker rond en zijn weerstand is sterk verbeterd!'

Wist je dat...

Osteopathie ook een positieve werking heeft om mentale klachten tegen te gaan? Als je bijvoorbeeld voor een langere tijd stress ervaart, heeft dat invloed op verschillende lichaamsdelen. Met speciale manuele technieken, breng ik je lichaam weer in balans.