Nek- en schouderklachten? Van je klachten af met osteopathie!

Na een dagje intensief tuinieren, klussen of sporten kunnen vervelende klachten ontwikkelen. Het ene moment lijkt er niets aan de hand, maar met één kleine beweging straalt er een pijnscheut door je nek en schouder. Het is vervelend wanneer er nek- en schouderklachten ontstaan. Ze zorgen ervoor dat dagelijkse activiteiten en stuk lastiger worden. Zodra de pijn de overhand neemt, helpt Osteopathie Veerkracht je graag verder.

Nek- en schouderklachten

Je nek en schouders gebruik je bij een groot deel van je bewegingen. Daarom is de pijn vaak goed te voelen. Bovendien staan je nek en schouder nauw met elkaar in verband. Vandaar dat de kans groot is dat de pijn in het andere gewricht uitstraalt. Nek- en schouderpijn worden vaak omschreven als een zeurende en stekende pijn bij het bewegen. Daarnaast gaat nekpijn vaak gepaard met stijfheid. Het wordt hierdoor lastig om je hoofd te draaien en om te kijken.

Geleidelijk en plotselinge oorzaken

Nek- en schouderklachten kunnen zowel plotseling als geleidelijk ontstaan. Wanneer je bijvoorbeeld een spontane, krachtige beweging maakt, 'schiet' de pijn in je nek of schouder. Hetzelfde kan gebeuren wanneer je iets zwaars tilt of plotseling valt. Geleidelijke pijnklachten komen meestal voort uit een verkeerde lichaamshouding. Maar artrose of slijtage zijn ook verschijnselen die zich gaandeweg kunnen ontwikkelen.

Tips voor thuis

Om de pijn te kunnen verlichten, kunnen deze tips je ondersteunen:
• Tip 1: als duidelijk is dat er geen sprake is van artrose of een whiplash, is het belangrijk om te blijven bewegen. Zo zorg je ervoor dat je nek en schouder niet nog stijver wordt.
• Tip 2: houd de gewrichten warm. Warmte helpt tegen de pijn en stijfheid. Ook ontspannen je spieren hierdoor.
• Tip 3: zorg voor een goed hoofdkussen. Wanneer je hoofd lager of hoger ligt gedurende de nacht, kan dat voor (ergere) klachten zorgen. Met een goed hoofdkussen voorkom je dit en word je ook uitgeruster wakker.

Lichaam herstellen

Terwijl bij de één de pijnklachten in de nek en schouders vanzelf verdwijnen, blijft het bij de ander langer aan. Wanneer je niet van je klachten afkomt, kan osteopathie een effectieve stap zijn. Een osteopathische behandeling biedt uitkomst, ook wanneer je niet kan herleiden waar de klachten vandaan komen. Met een grondig onderzoek over je hele lichaam, probeer ik de bron te vinden. Daarna kan ik aan de slag om je beweeglijkheid te herstellen en de pijn te verlichten.

De behandeling

Na het lichamelijke onderzoek, ga ik op basis van mijn bevindingen te werk. Met speciale technieken, behandel ik zachtjes je nek en schouders. Hierdoor kan de pijn al een stuk verminderen. Maar in veel gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig voor daadwerkelijk resultaat. Meestal wordt dit behalen we een wenselijk resultaat na drie of vier behandelingen. Tussen vervolgbehandelingen zitten meestal één tot zes weken. Dit komt omdat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen.

Osteopathie Veerkacht

Heb jij last van nek- en schouderklachten of kamp je met een ander (lichamelijke) klacht? Bij Osteopathie Veerkracht sta ik voor je klaar. Ook wanneer je kind te maken krijgt met (fysieke) klachten, kunnen ze bij mij terecht. De praktijk specialiseert zich in kinderosteopathie. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak.