Huilbaby? Osteopathie biedt de uitkomst!

Na een baby'tje te hebben gekregen, bereid je je voor op allerlei zaken. De poepluiers, korte nachten en natuurlijk de huilmomenten. Maar wist je dat huilen een manier is om met jou te communiceren? Eigenlijk is het op deze leeftijd de enige manier om aan te geven dat hij of zij iets nodig heeft of aangeeft dat er iets mis is. Na een warme fles melk of een schone luier is je baby vaak weer rustig. Toch kan het ook zijn dat je baby'tje continu blijft huilen. Om je kindje weer rust te geven, kan osteopathie een nuttige stap zijn.

Heb ik een huilbaby?

Weten wanneer je kunt spreken van een huilbaby is misschien niet altijd even makkelijk. Want iedere baby huilt en dat is ook heel normaal. Maar er zijn bepaalde kenmerken waaraan je het kunt herkennen. Wanneer je baby huilt gedurende drie weken lang, drie dagen in de week en drie uur per dag, spreken we van een huilbaby. Vaak bestaan de huilmomenten uit krijsen in plaats van zachtjes snikken of huilen. Wanneer je te maken krijgt met een huilbaby, kan dat een machteloos gevoel geven.

Andere kenmerken:
• Huilt niet communicatief
• Moeilijk te troosten
• Actief in bewegingen
• Schrikt snel
• Lichaampje is vaak stijf

Invloed problematische zwangerschap of bevalling

De oorzaken van het overmatig huilen kunnen zeer uiteen lopen. Er valt daarom geen specifieke vinger op te leggen waar het precies vandaan komt. Maar wel is aangetoond dat de zwangerschap en manier van bevallen invloed heeft. Een ongeplande keizersnede, zwangerschapsvergiftiging, veel druk en compressie bij het bevallen zijn allerlei situaties waar stress wordt ervaren. Die stress krijgt je kindje automatisch ook mee. Maar ook te veel licht, pijn en geluidsprikkels na de geboorte kunnen voor langdurig huilen zorgen.

Rust wederkeren

Wanneer je baby veel huilt, is er een bepaalde pijn die voor ongemak zorgt. Als het voor jou als ouder onduidelijk is waar je kindje last van heeft, kan je terecht bij Osteopathie Veerkracht. Osteopathie is er om de beweeglijkheid van weefsel te verbeteren. Ook zorgt het ervoor dat het zenuwstelsel minder geprikkeld wordt en het systeem zich beter kan ontwikkelen. Dat kan voor veel rust zorgen bij je baby'tje.

Voorzichtige aanpak

Omdat je kroost kwetsbaar en klein is, behandel ik op een zachte en voorzichtige manier. Eerst begin ik altijd met het onderzoeken van het gehele lichaampje. Zo kan ik de bron vinden waar de klachten vandaan komen. Dit kunnen bijvoorbeeld de darmen zijn of een blokkade in de nek. Met rustige manuele technieken breng ik ontspanning terug en verbeter ik de beweeglijkheid in de gewrichten. Daardoor kan het huilen afnemen, en dat is zowel voor jou als ouder als voor je baby'tje een hele opluchting.

Osteopathie Veerkracht

Huilt jouw baby overmatig veel en wil je graag een osteopathische behandeling uitproberen? Neem gerust contact met mij op. Osteopathie Veerkracht specialiseert zich in kinderosteopathie, maar de behandelingen bieden ook uitkomst voor klachten bij mensen van alle leeftijden. Kamp jij bijvoorbeeld zelf met rugklachten? Of is je nek pijnlijk stijf? Ook hierbij kan osteopathie effectief helpen.