Neemt stress de overhand in je lichaam? Osteopathie helpt!

Van tijd tot tijd hebben we allemaal een periode dat het stressgehalte hoog ligt. Je hebt bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, een examen of een andere spannende gebeurtenis. De spanningen die hierbij opkomen, zijn in de meeste gevallen gezond en verdwijnen vrij snel. Maar wat als je voor een langere tijd stress ervaart? Dat kan voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten zorgen! Osteopathie kan helpen om je lichaam weer stress- en klachtenvrij te krijgen.

Stress, wat is het?

Stress is het ervaren van spanningen of druk. Van nature zorgt dit ervoor dat je een stuk alerter en geconcentreerder bent. Dit komt doordat er in je lichaam stresshormonen worden aangemaakt. Adrenaline, cortisol en noradrenaline zijn de belangrijkste hormonen om je goed te laten functioneren in stressvolle situaties. Eigenlijk is stress dan een positieve prikkel. Maar wanneer de hormonen te lang en te veel worden aangemaakt, brengt dat juist nadelen met zich mee.

Constant paraat staan

Wanneer je langdurig spanningen en stress hebt, staat je lichaam continu in staat van paraatheid. Dat betekent dat er veel adrenaline aangemaakt wordt. Door de adrenaline stijgt je bloeddruk en je hartslag, staan je spieren op spanning en wordt je ademhaling sneller. Vanuit deze reacties kunnen er lichamelijk klachten ontstaan. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdpijn, hartkloppingen, vermoeidheid, slaapstoornissen of pijnlijke spieren en gewrichten. En dit kan flink belemmerend zijn tijdens het dagelijkse leven.

Psychische en emotionele klachten

Maar ook de psychische en emotionele klachten door stress kunnen dwarsbomen. Vaak gaat stress gepaard met gevoelens zoals angst en neerslachtigheid. Ook is het meer dan normaal dat je prikkelbaarder bent en een rusteloosheid hebt in je lichaam. Door deze negatieve gevoelens, kan concentreren lastiger worden en vergeet je wellicht meer dan normaal. Stress kan dus ook een grote invloed hebben op je emotionele gesteldheid.

Lichaam in balans brengen

Wanneer de spanningen en stress jou de baas worden, kan osteopathie jou helpen om de klachten aan te pakken. Stress kan invloed hebben op verschillende lichaamsdelen. Als osteopaat kijk ik daarom altijd naar je gehele lichaam. Om je lichaam weer in balans te krijgen, focus ik voornamelijk op je zenuwstelsel. Je zenuwstelsel bestuurt namelijk al je organen, bloedvaten en hormoonklieren. Met speciale zachte manuele technieken, is mijn doel om je lichaam weer in balans te brengen.

Weetjes en feitjes

Wist je dat...
• Stress en de eventuele bijkomende klachten aangepakt kunnen worden door de zogeheten 'stress-as' te behandelen?
• Osteopathie bij stress ook de bijnieren onder de loep worden genomen?
• Door de behandeling je stresshormonenaanmaak afneemt?
• Osteopathie je doorbloeding stimuleert?
• Je emotionele klachten ook afnemen door de behandeling?

Osteopathie Veerkracht

Ervaar jij de laatste tijd veel stress en spanningen in je lichaam en ontstaan er lichamelijke klachten? Neem gerust contact met mij op. Ik leer je graag kennen tijdens een intakegesprek, om zo je klachten en wensen duidelijk te krijgen. Daarnaast is Osteopathie Veerkracht ook gespecialiseerd in kinderosteopathie. Kinderen met (fysieke) klachten zijn daarom ook van harte welkom. Osteopathie is er voor iedereen die wenst klachtenvrij door het leven te gaan.