KNO-problemen bij je kind? Osteopathie helpt!

Als ouder heb je het vast wel eens meegemaakt: zodra de weerstand van je kind lager werd, ontstonden er gelijk KNO-problemen. Een loopneus, last van de keel, steekjes in de oren, allemaal geen onbekende klachten. Het is helemaal niet gek dat dit vaker bij kinderen voorkomt. Hun weerstand is namelijk nog in ontwikkeling, en daarmee minder sterk dan die van volwassenen. Maar als de KNO-problemen steeds vaker voorkomen, is dat erg vervelend voor je kind. Osteopathie Veerkracht kan helpen.

Kinderen en weerstand

Als baby zit je kind veilig in de buik. Jouw weerstand en het immuunsysteem zijn hier beschermers van indringers van buitenaf. Het kind krijgt via de moeder antistoffen mee, waardoor het eigen immuunsysteem in ontwikkeling komt. Zodra je kindje eenmaal geboren is, moet hij of zij zelf weerstand opbouwen. Daarom zijn baby’s nog extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. Dat is aan de ene kant goed, het helpt bij de verdere ontwikkeling van het immuunsysteem. Dat heeft tijd nodig. Maar het betekent ook dat je kind vatbaarder is voor ziekteverwekkers.

KNO-problemen

Door die grotere vatbaarheid, krijgen ze vaker last van KNO-problemen. KNO staat voor keel, neus en oor. Alle ontstekingen die in dat gebied ontstaan vallen onder deze naam. Een goed voorbeeld is een langdurig verstopte neus. Ook ontstoken amandelen, stemproblemen en klachten met gehoor zijn KNO-problemen. Bijna alle kinderen krijgen op een bepaald moment in meer of mindere mate te maken met dit soort klachten. Maar sommige kinderen hebben er erg veel last van, komen er nauwelijks vanaf of hebben keer op keer kwaaltjes. Dan kun je de hulp van een osteopaat inschakelen.

Andere plek

De klachten zijn vaak het gevolg van blokkades die zich op andere plekken van je lichaam bevinden. Zo ontstaan KNO-problemen onder andere als er blokkades in het hoofd of nek zitten. Dit staat altijd in verband met de kwaliteit van je slijmvliessysteem. Ook kan het zijn dat een disbalans in het KNO-gebied een signaal is van een probleem in de darmen. De zuurgraad van de darmen is bijvoorbeeld verstoord, waardoor ziekteverwekkers de kans krijgen om problemen te veroorzaken.

De rol van de osteopaat

Bij Osteopathie Veerkracht behandel ik geregeld kinderen door middel van osteopathie. Als je kind last heeft van KNO-problemen, kijk ik vooral naar de schedel, nek, schouder en bovenrug. Op die plekken pas ik massagetechnieken toe. Per KNO-deel neem ik door wat er precies gebeurt:

Osteopathie Veerkracht

Heeft jouw kind geregeld last van KNO-problemen? Ik help je graag verder. Als osteopaat behandel ik KNO-problemen, maar ook andere fysieke klachten. Blessure, ongeval of overbelasting zijn allerlei aanleidingen voor een behandeling. In mijn praktijk specialiseer ik mij in kinderosteopathie. Neem gerust contact op voor vragen of een vrijblijvend gesprek.