De werking van osteopathie bij baby’s!

Je kindje is waarschijnlijk je meest kostbare bezit. Wanneer je baby zich goed voelt, ben jij ook blij. Maar wanneer een kind veel huilt of vaak onrustig is, wil je natuurlijk graag weten waar dat vandaan komt. Zeker wanneer een buik vol melk, eindeloos wiegen en sussen maar niet lijkt te helpen. Osteopathie kan dan ondersteunend zijn, want ook bij baby’s kunnen er bepaalde klachten zijn ontstaan. De zachte behandelmethode van osteopathie is bij baby’s zeer geschikt.

Wat is osteopathie?

Osteopathie kan helpen bij veel verschillende lichamelijke (chronische) klachten. De behandelwijze is gericht op de beweeglijkheid van de weefsels in het lichaam. Denk hierbij aan organen, botten, spieren en het zenuwstelsel. Al deze weefsels staan met elkaar in verband en beïnvloeden elkaar. Als osteopaat ga ik op zoek naar beperkingen in de beweging die klachten kunnen veroorzaken. Wanneer blokkades zijn opgeheven, kunnen klachten verminderen of verdwijnen.

De bevalling

Ook bij je baby kunnen er gezondheidsklachten zijn ontstaan door verminderde bewegelijkheid in bepaalde weefsels. Als je baby’tje erg onrustig is, heeft hij of zij vaak last van klachten. Daarom huilen ze veel. Het verloop van de bevalling kan bijvoorbeeld veel invloed hebben, vooral als het snel ging of juist heel moeizaam. Je kindje kan bijvoorbeeld lang vast hebben gezeten in het geboortekanaal of er heel snel uit zijn geduwd. Dat kan belastend zijn voor het lichaam van je baby, met name bij het bekken, de rug, nek en de schedel. Daardoor komen er spanningen en pijn tevoorschijn.

Geschiktheid osteopathie

Als je het gevoel hebt dat je kindje last heeft van bepaalde klachten, kun je dit laten checken bij een osteopaat. Je kindje is volop in de ontwikkeling, waarbij er veranderingen plaatsvinden op zowel lichamelijk en geestelijk vlak. Osteopathie kan dan helpen om de blokkades in de beweeglijkheid te verminderen, zodat je kindje optimaal door kan ontwikkelen. Zo kan osteopathie helpen bij:

  • Veel spugen
  • Slaapproblemen
  • Darmkrampjes en buikpijn
  • Voorkeurshouding
  • Keel-, neus- en oorproblemen
  • Problemen bij voeden
  • Astma

Startend onderzoek

Bij Osteopathie Veerkracht begin ik met in kaart te brengen hoe de bevalling is gegaan en of je baby een ziektegeschiedenis heeft. Uiteraard bespreken we ook hoe de klachten er nu uitzien. Vervolgens onderzoek ik het lijfje van je baby voorzichtig. Zo wil ik voelen of er sprake is van vastzittende spieren. Daarnaast kijk ik of er gespannen bindweefsel is en controleer ik de positie en beweging van de organen. Als het probleem gevonden is, wordt er een behandelplan opgesteld.

De behandeling

Door middel van zachte, subtiele technieken wordt het probleemgebied behandeld. Een behandeling wordt altijd uitgevoerd met de handen, er komen dus geen medicijnen of apparaten aan te pas. De bewegingen lijken op een massage of soms slechts een aanraking. Doordat de weefsels gemasseerd worden, helpt het je baby te ontspannen en blokkades te herstellen. In het algemeen vinden baby’s het fijn, omdat er op een rustige, aandachtige manier wordt gewerkt.

Osteopathie Veerkracht

Merk jij dat je kindje veel huilt en onrustig is en ben je bang dat er onderliggende problemen zijn? Neem gerust contact op. Samen kijken we hoe we jouw kindje kunnen helpen. Osteopathie Veerkracht is gespecialiseerd in kinderosteopathie. Maar ook als jij als ouder met bepaalde fysieke klachten rondloopt, kun je bij mij terecht.