Osteopathie bij huidproblemen

Die rode plekjes rond je ogen en op je armen, overal schilfertjes en continu willen krabben. Eczeem is misschien wel één van de meest vervelende huidaandoeningen. Er zijn verschillende crèmes verkrijgbaar om dit soort huidproblemen tegen te gaan, maar dat is niet altijd met succes. Vaak zijn de symptomen dan heel even wat minder voelbaar. Maar niet veel later kun je weer niet van je droge huid afblijven. Een oplossing waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, is osteopathie. Hoe dat werkt, lees je in dit blog!

Wat is eczeem?

Eczeem is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende huidaandoeningen. Wat ze gemeen hebben? Ze veroorzaken allemaal roodheid, jeuk en een droge huid. De oorzaak van de huidaandoening is niet precies bekend. Er zijn wel een aantal factoren die mogelijk een rol spelen bij het ontstaan, bijvoorbeeld erfelijkheid en allergenen. Ook droge lucht, warmte, zonlicht, transpiratie en stress kunnen eczeem uitlokken. Het verloop van de aandoening is niet altijd te voorspellen. Je kunt er tijden lang last van hebben, waarna het plotseling stopt. En… een tijdje later helaas weer de kop opsteekt.

Osteopathie bij eczeem

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze die kan helpen bij veel verschillende lichamelijke klachten. Hierbij onderzoekt de osteopaat de oorzaak van de klacht, waarna hij op zoek gaat naar blokkades in je lichaam. Door middel van zachte handbewegingen worden deze blokkades opgeheven. Ook bij eczeem kan deze vorm van genezing een uitkomst bieden. Huidproblemen worden namelijk vaak veroorzaakt doordat het lichaam afvalstoffen niet goed verwerkt. Een osteopaat kan de werking van de ontgiftingsorganen optimaliseren, waardoor de huid tot rust komt. Eindelijk een einde aan die vreselijke jeuk!

Wat je zelf kunt doen

Osteopathie kan een fijne oplossing zijn voor eczeem. Maar om de zachte, kalme huid te behouden is het belangrijk om zo lief mogelijk te zijn voor je huid. Daarom nog wat fijne tips om eczeem tegen te gaan:

  • Houd de huid goed vet door een hydraterende crème te gebruiken. Let er wel op dat dit een neutrale crème is, zonder toegevoegde parfum.
  • Ga niet te vaak onder de douche of in bad. Ironisch genoeg droogt water de huid namelijk uit. Eén keer per dag een douche is voldoende!
  • Probeer niet te krabben aan de droge huid.
  • Gebruik zo min mogelijk producten met parfum, zoals shampoo en zeep.

Last van eczeem of andere lichamelijke klachten?

Heb jij last van eczeem, heb je van alles geprobeerd maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je van harte welkom bij Osteopathie Veerkracht. Ook voor andere lichamelijke klachten kun je hier terecht. Samen zoeken we dan naar een oplossing die jouw klachten verhelpt. Neem gerust contact op voor meer informatie!