'Voor mij was naar Saskia gaan de start van een hele verandering'

‘Voordat ik naar Saskia ging, had ik pijn in mijn heup. Dat was de oorspronkelijke reden van mij om hulp te zoeken, al had ik meer klachten,’ vertelt Iris. ‘Ik had last van vermoeidheid en cognitieve klachten, zoals bijvoorbeeld slecht kunnen concentreren. Op emotioneel gebied had ik last van somberheid. Al met al had ik dus beste wel veel klachten: fysiek, mentaal en emotioneel. Voor mij was het lastig om met mijn problemen op iemand af te stappen.’

Hulp zoeken

‘Mijn heup vond ik het makkelijkst om hulp voor te zoeken, dus daar ben ik mee begonnen. Door de sessies hebben we opgebouwd naar andere klachten. Mijn vermoeidheid pakten we aan met voeding en supplementen. Daarmee hadden we al gauw resultaat: met twee weken voelde ik me beter. Natuurlijk, het was niet dat ik ineens barstte van de energie, maar ik voelde duidelijk dat het verbeterd was. Dat was super fijn. Gaandeweg hebben we mijn heup en verdere energie aangepakt.’

Contact zoeken

Iris: ‘Ik had wel eens bij Saskia op de website gekeken. Ik hoorde over osteopathie en ging eens kijken of zoiets ook in Zaanstreek zat. Toen werkte ze nog met iemand anders. Ik had een vriendin die bij haar liep en die zei dat ze het heel fijn vond. Toen heb ik de stap genomen.’

In de praktijk

‘In een behandeling met Saskia beginnen we altijd met de stand van zaken. Al snel daarna mag ik op de behandeltafel liggen en begint ze testen te doen, bijvoorbeeld qua spieren. De behandeling is iedere keer anders. Ze focust zich op het het hele lijf, ondanks dat ik alleen last had van de heup, omdat zij constateert dat dat op een manier toch verbonden is met de heup. Ze werkt dan dus niet alleen in het heupgebied. De tips ten aanzien van voeding zijn heel belangrijk voor mij geweest. Ik deed al aan yoga, dus het aanvoelen van mijn lijf was iets dat ik al wel een beetje kende. Dat was iets waar zij zich ook op richt. Dat ze tegen me zegt: ‘Adem maar door’ en dat ik dan niet doorhad dat ik niet aan het ademen was. Een klacht kan zich in een gebied manifesteren, maar het hoeft daar niet vandaan te komen.’

Persoonlijke aandacht

‘Saskia is heel professioneel, ze heeft heel veel kennis en ervaring, echt heel kundig,’ legt Iris uit. ‘Ik vind het fijn dat er ruimte is voor een grapje. Saskia heeft een goed gevoel voor humor. Begrijp me niet verkeerd, ze neemt haar vak heel serieus. Als ze bezig is merk ik dat ze een focus heeft en is ze heel geconcentreerd. Saskia is vrolijk, positief en prettig in de omgang. Voor mij was naar Saskia gaan de start van een hele verandering. Ik voelde me heel veel beter, de klachten namen af. Ik zou haar zo bij iedereen aanbevelen.’