Bekkenklachten? Dit helpt wél!

Pijn aan je bekken is lastig. Het kan je beperken in je dagelijkse leven en kan voor enorm veel ongemak zorgen. Vaak ontstaat bekkenpijn tijdens de zwangerschap, maar dit is niet altijd het geval. Niet-zwangere vrouwen, en ook mannen, kunnen net zo goed last hebben van hun bekken!

Klachten

Je bekken is de basis van je wervelkolom. Bij vrouwen komt het wel eens voor dat het bekken te soepel wordt door overmatige werking. Het bekken raakt dan overbelast. Als je last hebt van bekkenklachten verergert dit soms bij bewegingen zoals draaien in bed, zitten, langdurig staan, wandelen of traplopen. Deze pijn kan uitstralen naar de billen, buik, onderrug of bovenbenen. Soms gaat de pijn in je bekken niet weg. Als dit langer dan drie maanden aanhoudt, dan spreken we van chronische bekkenklachten. Vermoeid zijn maakt deze klachten vaak erger, maar vice versa kunnen de klachten je ook vermoeid maken.

Wat nu?

Het hoeft lang niet altijd zo te zijn dat bekkenklachten door bekkeninstabiliteit komen. Hierdoor worden er vaak oefeningen aanbevolen die juist de situatie verslechteren. Het gebied rondom het bekken zal verkrampen en juist meer pijn gaan doen. Osteopathie is juist daarom perfect geschikt voor bekkenklachten.

Wat kan de osteopaat?

Een osteopaat zal holistisch naar je lichaam kijken. Het gehele lichaam wordt dus onder de loep genomen. Osteopaat Saskia zal het bekken proberen te steunen zodat de symmetrie herstelt. De spanning op de vliezen, banden en spieren zal wegtrekken en terugkeren naar een gezonde, prettige houding. Al met een paar behandelingen zul je een groot verschil merken.

Neem je contact op?

Heb jij het ook gehad met bekkenproblemen? Wil jij weer beweeglijk en comfortabel door het leven? Neem dan contact op met Saskia Breinburg van Osteopathie Veerkracht.