Overstrekkende baby? Oorzaken & oplossingen!

Je kleine spruit gun je niks dan comfort en liefde. Overstrekken kan daarom een raar gezicht zijn. Je kindje trekt dan stijf en lijkt zich uitgebreid uit te strekken. Hoe komt dat eigenlijk en wat kun je eraan doen?

Wat is overstrekken?

Als je een baby overstrekt betekent dit dat ze de rugspieren aangespannen houden, waardoor er te veel spanning op het lijfje staan. Ze voelen dan vaak stijf in je armen en hebben ze het hoofd in de nek liggen. Huilbaby’s zijn vaak het gevolg van overstrekken, omdat ze niet kunnen ontspannen en dit stress kan veroorzaken. Je baby heeft dit zelf niet onder controle.

Wat te doen?

Overstrekken ontstaat vaak door (te veel) prikkels. Er is veel lawaai, fel licht, het is te warm of koud of er gebeurd simpelweg te veel om de baby heen. Probeer je baby dus niet om de seconde op te pakken en weer neer te leggen en niet te vaak van houding te veranderen. Consistentie is key. Maak de omgeving rond de baby prettig en zorg dat er niet te veel speelgoed om ze heen ligt. Merk je dat dit niet werkt, dan kan bijvoorbeeld osteopathie helpen. Overstrekken kan ook andere oorzaken hebben, namelijk.

Osteopathie

Geen zorgen, osteopathie is volledig veilig voor baby’s en kinderen. Je kleintje is dus volledig veilig bij ons. Zo kijkt een osteopaat onder andere naar de wervelkolom. Soms zijn er namelijk blokkades bij de wervelkolom, bijvoorbeeld als gevolg van de geboorte. Verder wordt er onder andere gekeken naar de schedel, het middenrif en het bekken om te kijken naar verdere blokkades. Wanneer de blokkades zijn opgespoord, gaan we met de oplossing bezig. Je kindje zal ontspannen en overstrekken zal een zorg uit het verleden zijn. Wanneer kom jij langs?