Last van concentratieproblemen? Kom langs bij de osteopaat

Zowel kinderen als volwassenen hebben steeds meer last van concentratieproblemen. Dit kan komen door de afleiding die nu overal is. Denk hierbij aan je telefoon, internet, social media en de angst om iets te missen. Problemen met concentreren ontstaan ook door onderliggende fysieke klachten. Hiervan ben je je vaak niet bewust, maar het heeft wel veel invloed op de aandachtsspanne. Merk jij dit op bij jezelf of je kind? Boek een afspraak bij de osteopaat om de klachten te verlichten.

Concentratieproblemen

Het is onmogelijk om permanent geconcentreerd te werken of studeren. Op een bepaald moment heb je afleiding nodig en kun je je niet langer focussen. Maar soms is concentreren zo moeilijk, dat het een probleem vormt. Wanneer spreken we van concentratieproblemen? Dat is het geval wanneer je je niet kunt focussen op één onderwerp, waardoor je je nooit langere tijd op een bepaald project, boek, of activiteit kunt richten. Taken komen daardoor niet of met enorm veel moeite af.

Wat kun je zelf doen tegen concentratieproblemen?

Je kan zelf veel doen tegen concentratieproblemen, zoals:

  • het inbouwen van rust, regelmaat en structuur;
  • je omgeving netjes en opgeruimd houden;
  • het consequent invullen van de agenda, zodat je geen dubbele afspraken maakt;
  • gezond eten, water drinken en bewegen;
  • een creatieve uitlaatklep zoeken naast de baan of studie.

Oorzaken

Soms liggen oorzaken van concentratieproblemen alleen dieper. Denk aan situaties waarin je te maken hebt met depressie, overspanning of onrustige persoonlijke omstandigheden. Concentratieproblemen kunnen ook voortkomen uit lichamelijke klachten. Wanneer je er erg veel last van hebt, kan een osteopaat ondersteunen.

Wat is osteopathie en waar helpt het bij?

Osteopathie gaat uit van de verminderde beweeglijkheid in het lichaam en de impact die dat kan hebben op de geest. Een blokkade bij de nek of schouders door spanning kan bijvoorbeeld zorgen voor een verminderd denkvermogen en dus ook problemen met concentreren. De osteopaat kent meerdere technieken om deze klachten te verhelpen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De osteopaat helpt blokkades te verminderen door de delen van het lichaam te masseren waarin deze plaatsvinden. De doorbloeding in het lijf wordt beter en zo kan er ook weer zuurstofrijk bloed naar de hersenen stromen. Het resultaat is een beter denkvermogen en dus ook meer concentratie.

Hulp bij klachten

Heb jij last van concentratieproblemen? Of heb je andere fysieke of emotionele klachten waar je niet in je eentje uitkomt? Je bent van harte welkom bij Osteopathie Veerkracht. Neem gerust contact op voor meer informatie.