Littekens of verklevingen? Osteopathie helpt

Heb je een vervelend litteken dat je jeuk of een gespannen gevoel geeft? Osteopathie helpt je hierbij. Littekens ontstaan op vervelende manieren. Op een oude oppervlakkige wond ontstaat littekenweefsel. Dit kan komen door een val, maar ook na een operatie. Ook al ziet het litteken er aan de buitenkant goed uit, soms ontstaan verklevingen aan de binnenkant. Een osteopaat gaat samen met jou hiermee aan de slag.

Wat zijn littekens en verklevingen?

Littekenweefsel ontstaat nadat de huid of ander weefsel beschadigd is geraakt. Bijvoorbeeld door een operatie, val, infectie of ontsteking. Dat kennen we natuurlijk op de huid, maar het kan ook inwendig gebeuren. In dat geval kunnen we spreken van verklevingen. Soms ziet het eruit als kleine, dunne vliesjes. In andere situaties zijn verklevingen stug en dik. Dat kan zorgen voor pijn of verstoppingen.

Hoe helpt osteopathie?

Een osteopaat helpt je met het krijgen van een beweeglijker lichaam. Osteopathie gaat uit van de verminderde beweeglijkheid in het lichaam. De verkleefde en vastzittende weefsels hebben een negatieve invloed op de algehele gezondheid voor jou als mens. Een osteopaat spoort de blokkade op en maakt deze weer vrij of losser met manuele technieken. De geneeswijze richt zich dus vooral op het verlichten of verwijderen van lichamelijke klachten. Denk hierbij aan rugpijn, nekpijn of vastzittende schouders.

Osteopathie tegen verklevingen

Maar hetzelfde geldt ook voor de soepelheid van de huid rondom littekens. De specialist doet dit door massage van het litteken zelf, maar ook de weefsels rondom. Hierdoor komt de doorbloeding in dit gebied weer beter op gang en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Ook kunnen de zenuwen daarna optimaal hun werk doen, zodat de pijn en de jeuk afneemt. Een vrijer en fijner gevoel in je eigen lijf is het resultaat.

Effect op lichaam en geest

Een soepel lichaam helpt ook bij diverse psychische klachten of concentratieproblemen. Het lichaam en de geest zijn immers onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wanneer je niet lekker in je vel zit op fysiek vlak, kan je dat spanning of stress geven of op een andere manier emoties losmaken. Bij osteopathie gaat het dus echt om een totaalbenadering van de klacht, ofwel een holistische visie, om ervoor te zorgen dat je je weer beter voelt.

Voor wie is osteopathie geschikt?

Eigenlijk kan iedereen naar een osteopaat. Kinderen gaan vooral voor problemen met de concentratie en andere ADHD-gerelateerde klachten. Volwassenen komen naar een osteopaat met klachten die door het werk komen. Denk hierbij aan overspannenheid, pijn in de nek, rug of schouders of verklevingen door littekens. Ouderen merken dat ze last hebben van een minder soepel lichaam en willen daarom een behandeling. Een osteopaat helpt dus bij uiteenlopende klachten. Maak gerust een afspraak bij Osteopathie Veerkracht voor meer informatie.