‘Osteopathie heeft me geholpen bij verschillende klachten’

De eerste keer dat Eke naar Saskia Breinburg van Osteopathie Veerkracht ging, is alweer 17 jaar geleden. Dat beviel direct zo goed, dat ze sindsdien meerdere keren bij Osteopathie Veerkracht is geweest voor behandeling van klachten.

Behandelingen werken goed

‘Bij die eerste afspraak was ik net bevallen van mijn eerste kind. Dat was vrij hevig geweest. Eigenlijk werkte niets meer in mijn lichaam. Bij de huisarts en fysiotherapie lukte het niet om een oplossing te vinden, maar bij Saskia wel. Sindsdien ga ik eigenlijk elke keer als ik wat voel, mijn nek niet kan bewegen of een onverklaarbare pijn heb, naar Saskia. Na een paar behandelingen is het verholpen en kan ik er weer een tijd tegenaan.’

Holistische aanpak

‘De eerste afspraak bij Osteopathie Veerkracht duurt meestal langer. Saskia onderzoekt namelijk niet alleen het gebied van de klacht, maar echt alles. Eerst vraagt ze: wat is de klacht? Waar kan het vandaan komen? Ze luistert goed en noteert alles wat je zegt. Vervolgens gaat ze de klacht onderzoeken en stelt ze een behandelplan op dat volledig op de klacht en mogelijk onderliggende klacht gericht is. Ik kon een keer mijn nek niet goed draaien. Dat kwam mede door verkleving van littekenweefsel op mijn buik waardoor je je onbewust anders gaat bewegen. Ze vertelde mij duidelijk: als je ziet hoe de spieren lopen in het lichaam, houdt dit verband met elkaar. Ik had ook een keer last van mijn arm. Dat kon niet alleen door het tennissen komen. Saskia drukte vervolgens op een andere plek in het lichaam, waar ik ook direct pijn voelde.’

Altijd bezig met uitbreiding van vakkennis

‘Tijdens de behandeling legt Saskia uit wat ze doet en waarom ze dit doet. Ik ken haar al vrij lang en gedurende die tijd heeft ze zichzelf steeds verder ontwikkeld. Saskia doet regelmatig trainingen en cursussen en neemt haar vak heel serieus. Ze doet daarbij nieuwe inzichten op, dat merk je in de behandelingen.’

Heel positief

‘Als iemand in mijn omgeving iets heeft, zeg ik: “Je moet Saskia van Osteopathie Veerkracht bellen, dan kom je er weer vanaf.” Ik had bijvoorbeeld een collega die haar hoofd niet meer kon draaien en later een ander met een zere rug. Zij zijn allebei naar Osteopathie Veerkracht gegaan. Hun klachten zijn verholpen. Wat Saskia bijzonder maakt, is dat ze een opgewekt en vrolijk karakter heeft en ook deelt hoe ze zelf met haar gezondheid omgaat. Ze zegt dan: “Ik gebruik dit ook”, of vertelt dat ze zelf die klacht heeft gehad. Je kunt merken dat ze bekend is met wat ze voorschrijft. Niet alleen als professional, maar ook omdat ze het zelf gebruikt. Dit klinkt misschien als een lofzang. Ik denk zelfs dat het moeilijk is om iemand te vinden die iets negatiefs kan zeggen. De behandelingen zijn niet altijd aangenaam, maar je komt er wel altijd lachend vandaan. Je kunt altijd met Saskia lachen.’