Heeft je baby reflux? Dit kun je doen!

Voor je baby wil je het allerbeste. Het kan dan ook erg frustrerend zijn als je kindje lichamelijke klachten heeft waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Hij of zij kan het je immers niet vertellen! Spuugt jouw baby vaak en is het voeden vaak een onrustig moment? Misschien heeft je kindje dan last van een reflux. Heel vervelend, maar gelukkig kan osteopathie een uitkomst bieden. Lees er alles over in dit blog!

Oorzaak van een reflux

Die eerste huil van de baby bij de bevalling: iedereen weet dat die cruciaal is. Maar waarom eigenlijk? Bij een krachtige huil komen de borstkas en middenrif goed in beweging. Dat is belangrijk voor de ontplooiing van de longen, maag en darmen van het kindje. Wanneer deze niet meteen goed ontwikkeld worden, is er niet genoeg ruimte in de maag. De baby kan de voeding hier niet voldoende in kwijt, waardoor alles weer omhoog komt. Als een kindje hier last van heeft, wordt dat een reflux genoemd.

Zo herken je het

Iedere baby spuugt weleens. Wanneer dit af en toe eens gebeurt, hoef je je dan ook geen zorgen te maken. Maar als je kindje een patroon ontwikkelt in lichamelijke klachten, kan het zijn dat hij of zij last heeft van een reflux. Die herken je aan de volgende symptomen:

  • Dagelijks spugen, meestal zelfs vaker op één dag
  • Onrustig na of tijdens de voeding
  • Huilen bij neerleggen of platleggen
  • Onrustig slapen
  • Tongetje veel naar buiten steken

Osteopathie voor je baby

Voor jou én je baby is een reflux heel naar en pijnlijk. Je kindje kan zich niet ontspannen zoals dat hoort bij een baby. En jij bent gefrustreerd, want je voelt je machteloos omdat je niet weet wat je voor je kindje kan doen. Gelukkig kan osteopathie helpen. De osteopaat gaat dan op zoek naar de precieze oorzaak van de klachten. Hij kijkt bijvoorbeeld naar de sluitspier en andere omliggende organen van de maag. Door zachte handbewegingen te maken worden eventuele blokkades in dit gebied opgeheven. Dat zorgt ervoor dat de mobiliteit van de maag verbetert, waardoor het je baby weer lukt om de voeding binnen te houden.

Spannend?

Baby’s zijn erg kwetsbaar en het kan dan ook best spannend zijn om je kindje te laten behandelen. Gelukkig is osteopathie helemaal veilig voor baby’s. Tijdens de behandeling mag je kindje op een groot, comfortabel babykussen liggen. Bij Osteopathie Veerkracht merken we vaak dat baby’s zelfs helemaal ontspannen door de zachte bewegingen. Natuurlijk passen we de behandeling helemaal aan naar de wensen van jou en de gevoelens van je kindje. Spuugt jouw baby veel en wil je je hem of haar graag helpen? Neem dan gerust contact op. Dan kijken we samen wat wij voor jullie kunnen betekenen!